Meer Egypte Blog


Op reis naar Egypte


Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en is tegenwoordig een zeer populaire vakantie bestemming. Dat heeft het land vooral te danken aan de aanwezigheid van historische bezienswaardigheden waaronder de bekende en typerende piramides.

WatersportEgypte
Het warme en zonnige klimaat en de uitstekende watersportmogelijkheden in de Rode Zee. Daarom is Egypte vooral onder duikliefhebbers een zeer gewild reisdoel. Door het aanwezige koraal en het rijke levende onderwaterleven hebben vele badplaatsen langs de Rode Zee te maken met een flink toegenomen belangstelling. Het aanbod van kamers in zeer luxe all-inclusive resorts is daarom zeer flink gestegen. Duikvakanties zijn heel populair

Strand
Niet iedereen die naar Egypte gaat komt er om te duiken of te snorkelen om te genieten van het zeeleven. Wie wil genieten van het strand en de zon komt in plaatsen als Sharm El Sheikh en Hurghada, deze plaatsen passen prima bij zijn of haar eisen. Door het milde woestijnklimaat komt regen amper voor langs de Rode Zee kust. De zon schijnt zeer uitbundig en het aantal dagen dat er geen zomerse temperaturen gehaald worden is beperkt.

De Nijlboot op de nijl egypte
In Egypte loopt een belangrijke rivier genaamd 'de Nijl' dit is een toeristische attractie en belangrijke levensader voor Egypte. Een rivier met een lengte van ongeveer 6000 kilometer. Egypte is een vruchtbaar land dankzij de miljoenen kubieke meters die door de Nijl stromen.

Een archeologisch paradijs
Egypte is ook een archeologisch paradijs. Voor de liefhebbers van archeologie, geschiedenis en cultuur is Egypte een geweldig land. Als bezoeker kun je hier zeer veel mooie musea en fantastische archeologische vondsten bezoeken, die herinneren aan grootste tijden van het Egyptische rijk. Bouwwerken als Piramides en tempels met haar mummies en farao's bezorgen een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit de hele wereld. Het toerisme is voor Egypte dan ook een zeer belangrijke inkomstenbron voor het tegenwoordig economisch niet zo sterke Egypte.

#egypte#duiken#de nijl#piramides#bezienswaardigheden

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 26 May 2013

Meedoen?