Meer Egypte Blog


Duikvakantie Egypte


Een duikvakantie Egypte zal zelden tot nooit tot teleurstellen. Het enorme aanbod van plaatsen om te duiken, het kristalheldere water, de diversiteit in duikmogelijkheden (koralen, tunnels, wrakken) en de variëteit van het leven onder water zorgen voor een onvergetelijke duikvakantie Egypte. Om je een beetje op weg te helpen bij het vinden van de beste duikspots volgen nu een aantal perfecte plekken om je duikvakantie Egypte door te brengen.

Blue Hole (Dahab)Duikvakantie Egypte
De beruchte Blue Hole ligt op een paar kilometer van Dahab en is een wereldberoemde plek om te duiken. Dit heeft niet alleen met de schoonheid van de plek te maken, vol koralen en rifvissen, maar ook met de fatale ongelukken die er jaarlijks plaatsvinden. De Blue hole is het beste te omschrijven als een cirkelvormige krater in het rif plateau met een diepte oplopend tot 130 meter en een omtrek van 150m. De binnenkant van de Blue Hole is bedekt met de meest prachtige koralen en is gastheer voor een enorme diversiteit aan leven. De toegang tot de Blue Hole wordt de Saddle genoemd, is 50 meter breed en 6m diep. In de Blue Hole bevindt zich op een diepte van 52m een tunnel van 26m lang, The Arch. Deze tunnel is in grote mate verantwoordelijk voor de ongelukken en dient dus goed voorbereid betreden te worden.
In de buurt van de Blue Hole liggen ook The Bells, Canyon en Light House. Deze zijn goed te combineren met een duik in de Blue Hole en zeker de moeite waard.

Brother Islands
De Brother Islands bestaan uit twee rotseilanden in de Rode Zee, Big Brother en Little Brother. Ze liggen zo'n 60 kilomuiter uit de kust, ten oosten van Port Safaga. Samen vormen ze een beroemde en fascinerende duiklocatie, waar de koraaltuinen en wrakken het meeste indruk maken. Vooral duiken rondom Big Brother is aan te raden. Begin 20e eeuw is hier namelijk een enorm vrachtschip gestrand, de Numadia. Dit wrak ligt vlak bij het eiland en een duik hier mag met gemak tot één van de meest spectaculaire wrakduiken ter wereld worden gerekend. Vergeet deze schitterende eilanden dus niet te bezoeken tijdens een duikvakantie Egypte!

Straits of TiranStraits of Tiran Egypte
Gelegen In de buurt van Sharm el Sheik vormen de Straits of Tiran een ideale duikomgeving. De Straits of Tiran bestaan uit meerdere riffen en plateaus, waarbij de sterke stroming tussen de nauwe geulen voor een enorme diversiteit aan vissen zorgt. Tonijn, barracuda's en haaien zijn zeker geen uitzondering zijn en vormen samen met de prachtige koraaltuinen en steile wanden voor een duiktocht om niet snel te vergeten.

Shark Reef en Yulanda Reef
Beide riffen zijn bekleedt met de meest prachtige koralen en zijn bovendien één van de weinige plaatsen waar de kans op een ontmoeting met een hamerhaai aanzienlijk is. Vooral Yulanda Reef is een interessante uitzondering. Het rif is vernoemd naar het gezonken handelsschip de Yulanda. Dit schip was gevuld met toiletten en badkuipen die nu verspreidt rond het rif voor een apart geheel zorgen.

Ras Mohammed National Park
Dit nationale park ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinai en staat vooral bekend om zijn schitterende koraalformaties, kleine riffen vol kleur en leven en muurduiken.

Al zin gekregen in een heerlijke duikvakantie Egypte? Boek nu een reis en geniet binnenkort van al het moois dat Egypte qua duiken te bieden heeft.

#duikvakantie#egypte#koraal#straits of tiran

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 27 Feb 2013

Meedoen?