Meer Egypte Blog


Egypte vakantieland


Egypte is tegenwoordig een erg populaire vakantiebestemming. Egypte is een erg divers land, waardoor het iedereen wat te bieden heeft. De actieve vakantieganger, maar ook de zon zee strand liefhebben kunnen hier heerlijk genieten tijdens een vakantie Egypte.

Egypte vakantielandEgypte vakantieland
Egypte is te vinden in het noord-oosten van Afrika. Egypte heeft ruim 83 miljoen inwoners. De bevolkte gebieden van Egypte zijn voornamelijk te vinden langs de Nijl. De hoofdstad Caïro en de andere grote stad Alexandrië liggen op andere plekken in Egypte. In het overige deel van Egypte zijn voornamelijk woestijnen te vinden. Het noorden van Egypte grenst aan de Middellandse Zee en het oosten grenst aan de Rode Zee. De hoofdstad Caïro heeft in totaal bijna 20 miljoen inwoners en is niet alleen de grootste stad van Egypte, maar ook de grootste stad van heel Afrika. Andere bekende plaatsen in Egypte zijn onder andere Alexandrië, Luxor en Suez. De officiële taal die gesproken wordt in Egypte is Arabisch. De meeste inwoners van Egypte zijn aanhangers van de islam. Slechts 10% van de bevolking heeft een andere godsdienst.

Het land
Egypte wordt omschreven als woestijnachtig. Het klimaat dat dit land heeft, is dan ook een woestijnklimaat wat staat voor hoge temperaturen en weinig neerslag. In de zomerperiode lopen de temperaturen gemakkelijk op tot 40ºC. Het hele jaar door blijft de temperatuur hier aangenaam, waardoor er in de winterperiode ook veel vakanties Egypte worden geboekt. Populaire vakantiebestemmingen zijn Sharm El Sheikh, Hurghada en El Gouna. Een all inclusive vakantie naar Egypte wordt jaarlijks duizenden keren geboekt!

BezienswaardighedenEgypte Nijl Cruise
Een grote toeristische trekker in Egypte is de Nijl. Er worden verschillende cruises over de Nijl aangeboden, die dan ook erg in trek zijn. De toeristische stad Luxor ligt aan de Nijl. De cruise tussen Luxor en Aswan is het populairst. Een andere grote bezienswaardigheid is de oudheid van Egypte. Piramides, tempels en mummies zijn hier goede voorbeelden van. In de stad Luxor zijn oude graftombes te bezichtigen en in de hoofdstad Caïro bevinden zich de piramides van Gizeh. Een andere grote bezienswaardigheid is de onderwaterwereld van Egypte. In de Rode Zee liggen de mooiste koraalriffen van heel de wereld. Tijdens een vakantie Egypte is het de moeite waard om te gaan duiken en deze prachtige onderwaterwereld te bekijken.

#egypte#vakantieland#nijl#cruise

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 05 Mar 2013

Meedoen?