Meer Egypte Blog


Vakantie Sharm el Sheikh


Sharm el Sheikh is een badplaats aan de monding van de Golf van Akaba en betekent "Baai van de Sjeik". U vindt de stad tussen het Sinaïgebergte en de Rode Zee. De stad heeft eigenlijk alles wat u zoekt. Witte zandstranden, een helderblauwe zee en prachtig weer. Daarnaast kunt u diverse excursies boeken en kunt u er heel goed duiken. Een vakantie naar Sharm el Sheikh voldoet aan al uw wensen!

De geschiedenisSharm el Sheikh
Van 1956 tot 1957 werd de stad Sharm el Sheikh tijdens de Suez crisis bezet door de Israëliërs. Tien jaar later, in 1967, werd de stad na de Zesdaagse Oorlog wederom veroverd door Israël. De stad bleef onder Israëlisch gezag totdat Sinaï, na het vredesverdrag van 1978, in 1982 weer aan Egypte werd teruggegeven. Sharm el Sheikh is tot 1967 altijd een klein vissersdorpje geweest. Dit veranderde in tijden van de Israëlische bezetting. Commerciële activiteiten, gericht op toerisme, werden ontwikkeld. Enkele hotels en duikscholen werden opgericht. In 1982 heeft de Egyptische overheid besloten om het toerisme naar Sharm el Sheikh verder te stimuleren en ontwikkelen. Buitenlandse investeerders speelden hierbij een grote rol en de stad groeide uit tot het toeristencentrum zoals we het nu kennen.

Luiheid op het strand en volop waterpret
Sharm el Sheikh kent prachtige zandstranden met een kristalheldere zee. Met een gemiddelde maximum temperatuur van 29 graden is Sharm el Sheikh de ideale bestemming voor een zonvakantie. U heeft er vrijwel alle dagen heerlijk weer en ook de temperatuur van het zeewater is zeer aangenaam. Op jaarbasis valt er slechts 5 mm regen. Het kustgebied kent vele koraalriffen en is daarom ook zeer populair voor liefhebbers van een duikvakantie.

Sharm el Sheikh wordt nooit saaiStrand Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh kent zowel moderne als oudere gedeeltes. Het toeristische centrum met vele winkeltjes, restaurants en terrassen vindt u in Na'ama Bay. Ook het oude centrum "The Old Market" is zeker de moeite waard. Bent u een echte natuurliefhebber? Bezoek dan het nationaal park Nas Mohammed waar u tevens prachtig kunt duiken. Verken de woestijn per kameel, quad of jeepsafari. De hotels in Sharm el Sheikh beschikken vrijwel allemaal over diverse sportfaciliteiten. Geniet van een potje tennis op de tennisbaan of leef u uit in de fitnessruimte. Aan het strand zijn allerlei vormen van watersport mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kitesurfen en parasailing. Ook in de avonduren is er genoeg vermaak. Neem een drankje aan de bar, relax op het terras of waag een dansje in een van de vele discotheken in Sharm el Sheikh.

#sharm el sheikh#egypte#strandvakantie#duikvakantie#cultuur

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 19 Apr 2013

Meedoen?